Foto: SVT

Så ska miljonmissen rättas till

Uppdaterad
Publicerad

Ronneby kommuns budget saknade 37 miljoner kronor, efter en felräkning av ekonomienheten. Nu har de styrande partierna beslutat hur man ska komma till rätta med missräkningen.

Ekonomienheten hade missat att lägga på årets personallöneökningar som en kostnad på budgeten, vilket gjorde att 37 miljoner kronor i kostnader föll bort.

Nu har den styrande alliansen presenterat sina justeringar i budgeten för 2018 som ska täcka upp de oväntade kostnaderna. Det handlar bland annat om att hämta 17,5 miljoner kronor från kontot för erhållna flyktingbidrag, samt att minska socialnämndens försörjningsstöd med 3 miljoner kronor.

LÄS MER: Kommunen räknade fel på 37 miljoner

Dessutom har nya bedömningar gjorts vad gäller personalomkostnader och kostnader för externa lån, där man förväntar sig att det kommer bli närmare 10 miljoner kronor billigare än man tidigare beräknat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.