Björn och Ingrid Eckefeldt tycker att det är bra med rökförbud på Hasslöfestivalen. Foto: SVT/Stina Sandström

Så tycker festivalbesökarna om rökförbudet

Publicerad

Åsikterna kring rökförbudet på Hasslöfestivalen skiljer sig åt. En del tycker att det är skönt att slippa röken medan andra tycker att ett förbud är onödigt. I klippet ovan kan du se vad festivalbesökarna som SVT Nyheter Blekinge träffade säger om förbudet.

I år är det rökförbud på hela festivalområdet på Hasslöfestivalen sedan den nya tobakslagen har trätt i kraft. De som vill röka får lämna festivalområdet och ställa sig utanför.

– Jag festivalröker men hela det konceptet har ju försvunnit för mig nu, säger Kim Lindqvist.

Men förbudet uppskattas av andra.

– Jag tycker inte om att få rök i mig så jag tycker det är ganska skönt. Men vi får hoppas att de inte behöver gå för långt för att röka för då kan det bli stökigt istället för rökigt och det är inte så kul, säger Björn Eckefeldt.

Björn och Ingrid Eckefeldt tycker att det är bra med rökförbud på Hasslöfestivalen. Foto: SVT/Stina Sandström
Lena Johansson och Lena Nilsson brukar besöka festivalen och tycker att ett rökförbud känns onödigt även om de inte själva röker. Foto: SVT/Stina Sandström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.