Oscar Winberg från Kungsbacka litade på andrahandssäljaren. Det visade sig vara ett misstag. Foto: Privat/SVT

Han blev blåst på festivalbiljetten

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige kvinnan erbjöd biljetter till Sweden Rock Festival till folk i sociala medier. Men biljetterna var falska. I dag inleds rättegången mot Bromölla-kvinnan, som står åtalad för tolv fall av bedrägerier.

Med bara en dag kvar till Sweden Rock Festival 2018 stod Oscar Winberg från Kungsbacka fortfarande utan biljett. Han lade upp en förfrågan i sociala medier, och det dröjde inte länge innan han fick napp. Den 29-årige kvinnan hade en biljett över, som hon kunde sälja till inköpspris.

– Jag vet ju att man inte ska köpa biljetter såhär över nätet, men det var lite panik. Och jag kollade upp henne hyfsat noga och tyckte att allt verkade stämma så jag köpte biljetten, säger Oscar Winberg till SVT Nyheter Blekinge.

”Här har vi en till”

Biljetten levererades och allt såg bra ut – tills Oscar kom till festivalentrén.

– Då gick biljetten inte igenom, de sa att den redan var använd. En av vakterna sa något i stil med ”jaha, här har vi en till som köpt av kvinnan”. Jag försökte i det längsta få pengarna tillbaka, men det har jag fortfarande inte fått.

Totalt åtalas kvinnan nu för 12 fall av bedrägerier. Fyra av dem gäller falska Sweden Rock-biljetter, och resten avser skönhetsprodukter och mobiltelefoner som aldrig levererats, och i dag startar rättegången i Kristianstads tingsrätt.

Kvinnan förnekar brott

I förhör säger kvinnan att hon använt pengarna till att betala räkningar, mat och medicin bland annat. Hon förnekar brott, och menar att hon själv hade blivit lurad och att hon inte trodde att biljetterna var falska.

– Jag hoppas att hon fälls så att man får lite upprättelse. Sen om jag får mina pengar tillbaka får vi se, säger Oscar Winberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.