Hotellchefen i Karlskrona kan inte svara på hur de påverkas i nuläget. Foto: Scandic

”För tidigt att säga hur Karlskrona berörs”

Uppdaterad
Publicerad

Nordens största hotellkedja Scandic varslar runt hälften av sin fast anställda personalstyrka – på grund av coronaviruset.

– Vi gör allt för att vårt hotell i Karlskrona inte ska påverkas, säger Christine Fraser på Scandics kommunikationsavdelning.

Efter coronavirusets spridning har hotellkedjans bokningar minskat så pass mycket att Scandic nu varslar runt hälften av sin fast anställda personalstyrka.

”Det är i dagsläget inte möjligt att ange hur många som kommer att varslas eller permitteras i hela koncernen, men baserat på nuvarande exceptionella affärsläge bedömer Scandic att det kommer att krävas omfattande nerdragningar på samtliga marknader.”, skriver Scandic i ett pressmeddelande.

Christine Fraser på Scandics kommunikationsavdelning säger att det även är för tidigt att svara på hur Karlskrona kommer påverkas av varseln.

– Det är för tidigt att säga hur Scandic i Karlskrona berörs. Men vi gör allt vi kan för att hitta en lösning för att så få som möjligt ska behöva lämna Scandic, säger Christine Fraser.

Hotelldirektören Ola Johansson i Karlskrona säger att hotellet har ungefär 50 anställda i nuläget. Han kan heller inte svara på hur de anställda i Karlskrona kommer att beröras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.