Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, sjukskriver sig. Foto: SVT/Jennifer Alm

SD-toppen tar timeout efter partiets framgångar i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas toppnamn i Sölvesborg, Louise Erixon, sjukskriver sig efter en utmattande valrörelse. ”Har slitit över min förmåga.”

Beskedet kom i ett inlägg på Facebook under måndagen.

”Jag är en av dem som slitit över min förmåga och gjort allt för valseger, på alla nivåer. För mig har detta dock tagit ut sin rätt och jag kommer nu att behöva lite tid för att återfå styr på tillvaron. Tills vidare lämnar jag över till mina kollegor i SD Sölvesborg att hålla flaggan i topp,” skriver hon.

Val 2022

Erixon saknades på SD:s valvaka i Sölvesborg under söndagsnatten, där partiet ökade med 9,9 procent jämfört med 2018 – och når nu 38,9 procent i kommunen.

Oklart hur länge hon blir borta

Enligt Samstyrets politiska sekreterare Filip Persson (SD) innebär det att gruppledaren Robert Lindén får en mer framträdande roll inom SD i Sölvesborg, samtidigt som Moderaternas Kith Mårtensson tillfälligt tar över som kommunstyrelsens ordförande.

Inom kort ska Erixon träffa en läkare, berättar Persson, som då hoppas att omständigheterna kring hennes sjukskrivning ska klarna.

– Partiet finns där och stöttar Louise och har stöttat henne, sedan vill jag inte spekulera i hur det kommer bli framöver kopplat till hennes sjukskrivning, säger Persson till SVT.

Filip Persson (SD), politisk sekreterare i Sölvesborg Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet