Seriekrock utanför Karlskrona – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar har krockat på E22 i höjd med Öljersjö utanför Karlskrona. Vägen stängdes av i båda riktningar och en person fördes till sjukhus med ambulans.

– Det ska inte vara några allvarliga olyckor, utan handlar om hopslag längs vägen, säger Stefan Sjöholm vid räddningstjänsten Östra Blekinge.

Flera fordon är inblandade i en olycka strax utanför Karlskrona. Polis och räddningstjänst är har ryckt ut till olycksplatsen.

– Det är tre eller fyra bilar som gått ihop på E22 vid Öljersjö, vi har en patrull på plats, men har just kommit till platsen, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Enligt räddningstjänsten verkar det inte som att någon blivit allvarligt skadad i olyckan.

– Det ska handla om hopslaglingar av backspeglar och chockade personer efter att de här bilarna har gått ihop. Jag har ingen information om att någon av olyckorna ska vara allvarlig, säger Stefan Sjöholm vid räddningstjänsten Östra Blekinge.

Vid 18-tiden var vägen åter öppen för trafik.

– En person har förts till sjukhus med ambulans. Själva olyckan är avslutad på platsen för både polis och räddningstjänst, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

En av förararna misstänkes inledningsvis för rattfylleri. Men efter provtagning visade det sig vara fel. Enligt polisen är föraren därmed misstänkt för vårdslöshet i trafik och inte för rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.