– Vi vill ha in människor som är intresserade av sjön, och av att hjälpa till och göra en insats för andra, säger Rolf Svensson, stationsansvarig på Hasslöstationen. Foto: SVT/Henrik Friberg

Sjöräddningssällskapet vill starta nytt – söker frivilliga

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsbåtstrafiken har ökat kraftigt de senaste åren, och för att möta behovet vill nu Sjöräddningssällskapet öppna en station i centrala Karlskrona.
– Vi har märkt att vi behöver komplettera Hasslöstationen, säger Rolf Svensson, stationsansvarig.

Målet är att starta upp verksamheten i centrala Karlskrona någon gång under 2020. Och nu söker sällskapet frivilliga för att göra verklighet av planerna.

– Vi vill ha in människor som är intresserade av sjön, och av att hjälpa till och göra en insats för andra, säger Rolf Svensson, stationsansvarig på Hasslöstationen.

Den nya stationen är tänkt att fungera som en så kallad ”brygga” till Hasslöstationen, där verksamheten har bedrivits i 40 år.

– Den baserades här eftersom det fanns så många fiskare här, men nu finns det ju nästan inga kvar. Och i centrala Karlskrona finns fler båtägare, och det sker fler landstigningar från exempelvis Aspöfärjan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer