Chefläkare Peter Janson informerade om avdelning 20 vid Blekingesjukhuset i Karlshamn som i veckan stängts på grund av smittspridning. Peter Janson under när Region Blekinge höll pressträff den 9 februari. Foto: Jennifer Alm/SVT

Sjukhusavdelning tvingas stänga: ”Personalen räcker inte till”

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinge har haft problem med coronasmitta på en sjukhusavdelning i Karlshamn. I veckan stängdes avdelningen under minst en veckas tid framöver.

Under tisdagens pressträff med Region Blekinge informerade chefläkaren Peter Janson att avdelning 20 vid Blekingesjukhuset i Karlshamn stängt sedan i måndags. Där har smittspridningen bland personalen varit så omfattande att personalstyrkan inte längre räcker till.

– Det är tillräckligt många som blivit sjuka och smittade. Nu är den avdelningen inte bara stängd för intagning utan den är stängd helt och hållet. Detta kommer att vara så fram till den 15 februari när nytt beslut tas, sa Janson under pressträffen.

Corona i Blekinge

Intagningsstopp på avdelningen

Beslutet har tagits i samråd med smittskyddsläkare Bengt Wittesjö och enligt Janson har de haft problem med avdelning 20 sedan tidigare på grund av smittspridning. Där blev det för två veckor sedan ett intagningsstopp sedan flera patienter konstaterats ha insjuknat i covid-19.

I dagsläget tidigare har hela Region Blekinge 24 patienter inlagda för sjukhusvård, varav fyra stycken på intensivvårdsavdelning.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet