Sebastian Håkansson, ordförande för föreningen Bearded Saints i Karlshamn. Foto: Sebastian Håkansson.

”Skäggiga helgon” vill hjälpa behövande djur

Ett antal skäggiga herrar i föreningen Bearded Saints kommer att vandra runt på Östersjöfestivalen i Karlshamn och sälja kramar. Målet är att samla in pengar till Kattkommando Syd och Dinas Ark, en förening som hjälper hundar i Rumänien genom steriliseringsprogram.

Att män i 25-års åldern startar en välgörenhetsförening tillhör inte vanligheterna, men så är fallet i Karlshamn.

– Vi startade upp Bearded Saints i maj och har beslutat att all pant från våra sammankomster och fester ska gå till välgörenhet. Detta är vår första aktivitet för välgörenhet utom det. Vi kommer går runt och erbjuda en kram eller att få klappa vårt skägg mot att man skänker pengar för att hjälpa djuren, berättar Sebastian Håkansson som är ordförande i föreningen.

Skägg och välgörenhet

Föreningen, som förutom att främja välgörenhet även vill skapa broderskap mellan skäggiga män, har växt snabbt och har idag cirka 45 medlemmar från Karlshamn med omnejd.

– Vi blir inte så många på Östersjöfestivalen, eftersom det är sommar, men en mindre grupp kommer gå runt. Vi gör det här för att vi vill hjälpa och vill göra gott. Men kanske kan vi också värva medlemmar till vår förening som delar vårt intresse för skägg och välgörenhet, säger Sebastian Håkansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer