Robin Åkerman är projektledare för Skärgårdsfesten. Foto: SVT

Skärgårdsfesten ställs in: ”Enormt tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad
Skärgårdsfesten i Karlskrona ställs in i sommar och ersätts istället med olika sommaraktiviteter, det meddelade kommunen på tisdagen.

Karlskrona skärgårdsfest kommer inte att arrangeras som vanligt på grund av coronapandemin, skriver Karlskrona kommun i ett pressmeddelande.

Istället för en festival kommer pengarna att användas för att skapa aktiviteter och upplevelser som uppfyller Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Hälsa och säkerhet kommer alltid vara vår första prioritet. Vi hoppas ändå på att kunna skapa positiva upplevelser som ger glädje och nytta för våra invånare och vårt näringsliv under stora delar av sommaren, säger Terje Viblom Pedersen, turistchef i Karlskrona kommun, i ett pressmeddelande.

– Även om det känns enormt tråkigt att skärgårdsfesten ställs in så är jag övertygad om att vi gemensamt kan skapa en trygg och upplevelserik sommar i vår fantastiska stad, säger Robin Åkerman på Paraply produktionm, ansvarig projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest, i pressmeddelandet.

Skärgårdsfesten skulle ha anordnas den 28 juli – 2 augusti och artister som var klara för festivalen var bland annat The Ark, Lukas Graham, Estraden och Sabina Ddumba.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer