Region Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö. Foto: Jennifer Alm/arkiv

Skärpta regionala råd ska upphöra

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinge går ut med att de skärpta regionala råden ska upphöra från och med den 14 juni. Detta meddelades under torsdagens pressträff.

De skärpta råden har funnits i Blekinge under flera veckors tid för att minska smittspridningen av covid-19. Nu står det klart att råden upphör från och med måndagen den 14 juni.

– Det är mycket viktigt att vi alla är noga med att följa dessa, för att den minskande smittspridningen i länet inte ska vända till en ökning igen. Pandemin är inte över, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare i Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Färre på sjukhus

Den 19 april infördes råden och de har därefter förlängts i omgångar, utifrån smittläget. Den senaste tiden har regionens dagliga rapporter visat på att allt färre personer med covid-19 behöver sjukhusvård. I veckan kom även beskedet att flera fall av deltavarianten av coronaviruset påträffats i Sölvesborgs kommun.

– Vi bevakar nu särskilt utbrottet av den så kallade deltavarianten, även kallad den indiska varianten, säger Wittesjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.