Hundratals besökare tog sig till skivmässan i Karlskrona. Foto: SVT

Skivmässa lockade hundratals: ”Kul att samla på vinyl”

Publicerad

Det börjar nästan bli en årlig tradition med skivmässa i Karlskrona. I år tog sig hundratals karlskroniter till Runda rum för att frossa bland gamla 60-talsklassiker och modernare Black Metal-alster.

Trots konkurrensen från strömningsjättar finns det fortfarande många som väljer att köpa musik på det traditionella sättet. Det visades inte minst i dag när det var dags för den numera årliga skivmässan i Karlskrona.

– Både jag och min sambo tycker det är jättekul att samla på vinylskivor, och det är jättekul att de har skivmässa här. Särskilt nu i påsk när man är ledig också, säger Ocean Eliasson, besökare på skivmässan.

Utställare från Europa

Ett tiotal utställare från runt om i Sverige och Europa ställde ut tiotusentals skivor. Störst verkade intresset vara för just vinylskivor.

– Jag har hittat en del, fast jag har inte köpt något än, säger Charlie Dreier, besökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.