Brand på kalhygge utanför Åryd. Foto: Peo Möller / LocalEyes

Brand vid kalhygge norr om Åryd – 30 brandmän kallades in

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under onsdagskvällen ut i ett kalhygge utanför Åryd. Räddningstjänsten är på plats och som mest kämpade 30 brandmän mot den rykande skogsbranden.

– Det är svårtillgänglig terräng vilket försvårade släckningsarbetet, berättade Magnus Kärvhag, på Räddningstjänsten Västra Blekinge.

Larmet om branden kom vid 17.45. Räddningstjänsten uppskattade då att det brann på ett område på 50x100 meter på ett kalhygge utanför Åryd. Platsen ligger i svårtillgänglig terräng och brandmännen fick kämpa för att ringa in och få kontroll på branden för att hindra den från at sprida sig. Initialt kallades två styrkor till platsen, men när branden visade sig vara svårsläckt anslöt ytterligare tre styrkor och som mest var 30 personer på plats och bekämpade branden, enligt räddningstjänsten.

Klockan 20.00 rapporterade räddningsledaren att de lyckats ringa in branden och få den under kontroll, men att räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen hela natten för eftersläckningsarbete.

– Vi kommer att ha kvar fem personer och två bilar över natten, säger Magnus Kärvhag.

Brand på kalhygge utanför Åryd. Foto: Peo Möller / LocalEyes

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.