Arkivbild Foto: TT

Skolbarn på spårområdet igen – tågtafiken stoppades

Uppdaterad
Publicerad

Sex skolungdomar i 14-15-årsåldern befann sig under måndagsförmiddagen på spårområdet i närheten av Kallinge. Tågtrafiken stoppades och polisen fick tag på två av ungdomarna som kördes tillbaka till skolan.

Enligt polisen ska ungdomarna från Kallingeskolan kommit på fel sida tågstängslet under en idrottslektion när de letade efter en geocache.

Det var så sent som förra veckan skolelever från mellanstadiet i Ronneby befann sig på spåret när tåget kom – enligt uppgift för att filma och lägga ut på Tiktok som en utmaning.

Men enligt polisen ska det inte handlat om Tiktokutmaningar i dagens incident i Kallinge.

– Det var under en idrottslektion de gick fel och polisenpatrullen kunde ta två av dem och köra tillbaka dem till skolan, säger Calle Persson, polisens ledningscentral.

Förvaltningschef Tobias Ekblad säger till SVT att det är en allvarlig händelse och att skolbarnens vårdnadshavare har kontaktats.

SVT söker skolans rektor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.