Här är eleverna som är experter på KHK

Uppdaterad
Publicerad

Här är gänget som vet allt om Karlskrona HK.

Särskolan i Vedeby har nämligen hockeykunskap på schemat. I toppmötet mot Karlskoga var hela klassen på plats för att stötta laget.

– Det ska bli jättekul. Vi har längtat efter den här dagen, säger Tina Syla, som numera vet nästan allt om Karlskrona HK. En stor del av förklaringen är att supporterprofilen Peter ”Sune” Synnermark råkar vara lärare i klassen – och tillika hockeyklubbens mest hängivna följare.

– Vi kör hockeytema, och vi har tillämpat det i slöjden, matten, svenskan, bilden och hemkunskapen. Där har exempelvis eleverna bakat KHK-kakor som de ska äta i periodpausen, säger Peter Synnermark, som vet att den årliga hockeyresan till arenan betyder mycket för särskoleeleverna.

– Deras sociala kontaktnät är inte sällan begränsat, så det här är en värdefull verksamhet för eleverna. Ishockey passar dem.

Daniel Nilsson har sytt en egen KHK-mössa och andra elever har tillverkat vimplar och flaggor.

Alla är eniga i kärleken till stadens hockeylag:

– KHK är bäst!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.