Skolstart i dag – då fanns trafikpolisen på plats

Publicerad

Trafikpolisen i Blekinge gör i veckan en riktad insats utanför några av länets skolor.
I dag fanns polisen på plats vid den hårt trafikerade sträckan genom Backaryd.
Vägen korsas av skolbarn.

Det är polisens nationella trafikvecka nu och ambitionen i Blekinge är att göra fler kontroller än vanligt i samband med att skolornas hösttermin drar igång.

– Det här är något vi ska göra kontinuerligt. Särskilt på platser vid skolor är det många oskyddade trafikanter, som kanske inte heller är helt vana att vistas vid trafik, och då är det viktigt att vi är här och markerar så att folk håller hastigheterna, säger Petter Wahllöf, trafikpolischef Karlskrona.

Två fick böter

I dag var trafikpoliserna på plats i Backaryd – ett samhälle där också tung trafik dagligen passerar längs barnens väg till skolan. Den senaste tiden har polisen fått flera påtryckningar om en insats i just det samhället.

Vid dagens kontroll var det två bilister som körde för fort.

– Men hade det varit en mer dold kontroll hade nog resultatet varit annorlunda, säger Petter Wahllöf.

Flera boende i Backaryd är bekymrade över trafiksituationen.

– Det är skrattretande, här kör hur mycket lastbilar som helst och det är inte många alls som bryr sig om att det är 30-väg. Många kan dundra förbi i uppåt 70, säger en närboende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer