Häxans hämnd

Uppdaterad
Publicerad

Makt i medias skräckfilm Häxans hämnd är ingenting för känsliga nerver. Där sätter en ilsken bonde skräck i en hel gård.

Makt i media är ett projekt som drivs med medel från arvsfonden. Personer med funktionsnedsättningar tar bilder, skriver reportage och spelar in filmer på sin fritid. I två dagar har de spelat in en skräckfilm som fått namnet Häxans hämnd på en gård i Bräkne-Hoby.

– Jag gillar skräckfilmer för att jag gillar att skrämmas, säger Henrik Daleke, manusförfattare.

Makt i media startade i mars månad och projekt löper i sammanlagt tre år. För de flesta i filmteamet är det första gången som de agerar framför en filmkamera och det är mycket att tänka på.

– Jag var för glad när jag skulle vara arg och förbannad. Då blev det fel och flera omtagningar, säger Andreas Pettersson, huvudrollsinnehavare.

 I morgon är det premiär för Häxans hämnd på biografen i Karlskrona för en speciellt inbjuden publik. Och skådespelarna kan redan nu avslöja de otäckaste scenerna i filmen för SVT Blekingenytt.

– Det är nog när häxan sitter vid lägerelden. Det är mörkt och man ser bara elden och hon skriker, säger Ylva Andersson, skådespelare.

Filmteamet har höga förhoppningar inför kvällen.

– Jag hoppas att alla ska tycka om den och inga blir för rädda så de flyr ut, säger Ylva Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer