Snäckebacksskolan i Ronneby stängde under måndagen på grund av ett skyddsstopp, med anledning av coronasmitta. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Snäckebacksskolan stängs av skyddsombudet

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Snäckebacksskolan fick tidigt jullov. Skyddsombuden har beslutat att stänga Snäckebacksskolan i Ronneby av smittoskäl.

De runt 500 eleverna i årskurs 7-9 fick vända hem igen på måndagsmorgonen efter att skyddsombuden beslutat att stänga skolan. Det så kallade skyddsstoppet innebär att arbetstagares liv och hälsa kan utsättas för fara, i det här fallet handlar det om coronasmitta.

Två bekräftade fall av covid-19 har konstaterats på skolan och flera är hemma med symptom.

– Just nu är det oklart om vi kan öppna igen till vårterminen. Arbetsmiljöverket ska reda ut nu, säger Tobias Ekblad, utbildningschef i Ronneby kommun.

Tidigare har även Träningsskolan i Ronneby meddelat att verksamheten håller stängt resten av höstterminen, efter bekräftade fall av covid-19.

I klippet berättar Sonja Stranne som är huvudskyddsombud om bakgrunden till skyddsstoppet på Snäckebacksskolan.

Sonja Stranne är skyddsombud på Lärarförbundet i Ronneby. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.