Ett bevattningsförbud har utfärdats i, och omkring, centrala Malung. Foto: Fredrik Sandberg, TT

Slöseri med vatten kan straffas

Uppdaterad
Publicerad

Flera kommuner har infört bevattningsförbud, men det efterföljs inte överallt. I Ronneby går kommunen nu ut och vädjar till invånarna om att respektera bevattningsförbudet, annars kan den som blir påkommen med att vattna sin tomt få vattnet avstängt. Det skriver Sydöstran.

Sedan bevattningsförbudet infördes i måndags har vattenförbrukningen gått ner något, men inte på långa vägar tillräckligt.

– Den är faktiskt onormalt hög vilket gör att vattennivåerna sjunker oroväckande snabbt, säger Conny Miketinac, VA-chef på Miljöteknik till Sydöstran.

Han berättar att om de ser någon vattna sin gräsmatta kan de gå in och stänga av vattnet, men att han hoppas att det inte kommer till den punkten utan att invånarna kan respektera förbudet.

Bevattningsförbudet  gäller det kommunala dricksvattnet som inte får användas till att vattna gräsmattan, tvätta bilen eller fylla poolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.