Smärtdrabbade Cornelies permobildröm blev sann

Uppdaterad
Publicerad

Cornelies Borst, 13, i Karlskrona lider av smärta i kroppens leder. Nu har en MC-klubb ryckt in och skänkt en permobil – något som gör att han både kan fortsätta sjunga och lättare kan leka med kompisar.

Sjukdomen som 13-årige Cornelies Borst lider av heter EDS och innebär att han har försvagad bindväv. Han har därför svårt att stå länge och att gå – något som har fått stora konsekvenser i hans vardag.

– Det är mest fötterna som är problem och han har funderat på att hoppa av sin kör för att det är så smärtsamt att stå, säger mamman Tanya Borst.

Kan fortsätta i kören

Därför har 13-åringen länge önskat att få en permobil – och på måndagskvällen slog drömmen in. Det var MC-klubben Nighthawks som valt att skänka hjälpmedlet till honom.

– Det är helt fantastiskt, eldsjälar är alltid bra och Cornelies sa i går att nu behöver han inte sluta på sin kör.

Cornelies Borst fick på måndagskvällen ta emot en nylackerad permobil som MC-klubben skänkt till honom. Foto: Privat

”Det känns i hjärtat”

MC-klubben hade kontaktat riskförbundet för EDS-sjuka för att se om det fanns någon som som behövde en permobil och kom på det sättet i kontakt med Cornelies Borst, som skickade en en film med sitt önskemål till klubben.

– Då smälte mitt hjärta med den videon och det var självklart att han skulle ha en permobil, säger klubbens president Mikael Eriksson.

Under måndagskvällen lämnades den till 13-åringen.

– Det går inte att beskriva den känslan, att se den blicken och leendet. Det känns i hjärtat, säger Cornelies Brost.

I klippet ovan kan du höra vad en permobil skulle innebära för Cornelies.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.