Smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö menar att det rör sig om acceptabla biverkningar som man måste stå ut med. Foto: Johan Nilsson/TT och SVT

Smittskyddet uppmanar: Ta vaccinet om du blir erbjuden

Uppdaterad
Publicerad

Rapporter om biverkningar av coronavaccin har skapat oro inför en kommande vaccinering mot covid-19. Enligt smittskyddsläkare Bengt Wittesjö är utsträckningen av biverkningarna olyckliga men acceptabla.

– Jag har inte kunnat krama min mor på ett år och jag är inte ensam om det. Den enda chansen att vi ska kunna leva ett så kallat normalt liv igen är att få bukt med pandemin och vaccinationen är ett av de viktigaste verktygen vi har, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

En något högre frekvens av rapporterade biverkningar har skapat oro inför kommande vaccinering mot covid-19.

Corona i Blekinge

– Vi upplever att det är många som är tveksamma till vaccinet.

Han menar att det rör sig om acceptabla biverkningar som man måste stå ut med.

– Det är oerhört viktigt att vi kommer igång med vaccinationerna i så stor utsträckning som möjligt och att så fort man får möjlighet att vaccinera sig så accepterar man det, säger Bengt Wittesjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet