Foto: Anders Wiklund/TT

Stal smycken vid villainbrott i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En familj i Ronneby fick en otrevlig överraskning när de kom hem efter att ha firat julafton. En ruta på baksidan av villan var krossad och någon hade tagit sig in och stulit parets smycken.

Trots att villaägarna har ett rörelselarm installerat i hallen utanför sovrummet så hade inbrottstjuven lyckats undvika detta.

– Paret som bor i villan såg att det var oreda i sovrummet och någon eller några hade tömt samtliga av smyckesskrinen, säger Fredrik Stridmark som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polisen kommer att inleda en teknisk undersökning för att säkra eventuella spår.

”Lugn julafton”

Vid halv tre under julaftonseftermiddagen upptäckte en villaägare i Nättraby att bostaden hade utsatts för ett inbrottsförsök.

– När ägaren till huset kommer hem upptäcker han att någon försökt forcera källardörren men misslyckats, istället trycktes dörrkarmarna in och krossade en strömbrytare vilket gjorde att all el kortslöts i huset, säger Fredrik Stridmark.

Det finns inga misstänkta gärningspersoner för de båda inbrotten. I övrigt konstaterar polisen att det har varit ett lugnt första dygn av julen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.