• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Björklund i topp på S-riksdagslistan

Uppdaterad
Publicerad

Nu har socialdemokraterna i Blekinge bestämt vilka tre namn som föreslås toppa riksdagslistan inför valet 2018. Det är Sölvesborgs nuvarande kommunalråd Heléne Björklund som blir förstanamn på listan.

Valberedningen i Socialdemokraterna Blekinge har nu arbetat klart inför distriktskongressen i april och har lämnat ett enigt förslag till riksdagslista. Först på listan hamnar Heléne Björklund från Sölvesborg följt av Magnus Manhammar från Karlskrona och Suzanne Svensson från Karlshamn, skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Det var självklart för valberedningen att sätta Heléne på plats ett på listan. Förutom att det är en stark tradition att partidistriktets ordförande toppar listan är Heléne en mycket stark kandidat med brett kontaktnät, säger Marie Sällström, ordförande i valberedningen i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat att tre S-kvinnor i Blekinge tagit strid om två platser i riksdagen efter att Ronnebys oppositionsråd Malin Norfall valde att kandidera.

Men valberedningen valde att återigen föreslå Suzanne Svensson som tredjenamn och Malin Norfall blir istället femte namnet på listan.

1. Helene Björklund, Sölvesborg, 45 år

2. Magnus Manhammar, Karlskrona, 37 år

3. Suzanne Svensson, Karlshamn, 60 år

4. Richard Pelle Vidén, Olofström, 37 år

5. Malin Norfall, Ronneby, 35 år

6. Lars Hildingsson, Karlskrona, 45 år

7. Elina Gustafsson, Karlskrona, 29 år

8. Imad Omairat, Karlshamn, 35 år

9. Anita Håkansson, Karlskrona, 73 år

10. Magnus Johannesson, Ronneby, 53 år

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer