Södra kajen riskerar att rasa – kustbevakningen måste flytta fartyg

Publicerad

Om bara några dagar måste Kustbevakningen i Karlskrona flytta på sitt jaktfartyg. Detta eftersom södra kajen i Handelshamnen som fartyget står vid är i akut dåligt skick och riskerar att rasa, något som P4 Blekinge var först med att rapportera. 

För drygt två veckor sen kom beslutet om att hamnen är i så pass dåligt skick att den inte ska beträdas med tunga fordon eller få förtöjas med båt. Beslutet innebär att Kustbevakningen som har sitt jaktfartyg vid kajen nu måste flytta den till Saltö, även Aspöfärjan ska flyttas och flera parkeringsplatser kommer försvinna.

– Det är bara att gilla läget och göra det bästa av det. Det kommer bli mer transporter och mer logistikproblem, säger Erik Svensson, biträdande stationschef för kuststationen i Karlskrona.

Karlskrona kommuns hamnchef Ola Gren säger till P4 Blekinge att de just nu håller på att ta fram en rapport om hur man kommer att åtgärda kajen, vad det kommer kosta och hur man ska gå tillväga. Rapporten är beräknad att vara klar i mars.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.