Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Sölvesborg efterlyser frisörer

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgs kommun efterlyser frisörer till sina särskilda boenden.

– På grund av coronapandemin börjar det bli problematiskt med frisyrer på sina håll, säger André Jönsson, verksamhetschef på Sölvesborgs kommun.

För att skydda de äldre från coronaviruset har Sölvesborgs kommun haft besöksförbud på sina särskilda boenden sedan i mars. Det har gjort att många äldre inte har kunnat klippa sig på fyra månader och nu börjar behovet efter frisörer bli stort. Därför går Sölvesborgs kommun ut och efterlyst frisörer som kan tänka sig att jobba utomhus med munskyd, plasthandskar och långärmat förkläde.

– Vi kommer att stå för skyddsutrustning och allt som behövs för en säker miljö när klippningen sker, säger André Jönsson, verksamhetschef för särskilda boenden.

I skrivande stund har ingen nappat på efterlysningen, men André Jönsson är hoppfull att de ska få tag i frisörer till sina särskilda boenden.

– Vi har 190 boendeplatser och håret växer på alla människor. Det börjar bli problematiskt för dem som vill ha en riktig frisyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.