Fritidsledarna Niklas Forsman och Amir Thiab lämnar dagens matleverans hos Nina Olsson i Sölvesborg. Foto: SVT/Jennifer Alm

Här lämnar Sölvesborgs kommun mat till äldre

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen har öppnat en telefonlinje för äldre i Sölvesborg som vill ha mat levererat hem. Personal från de kommunala verksamheter, som nu har stängt, exempelvis fritidsgårdar, tar emot samtal med matbeställningar, plockar varor och kör hem till äldre.

För att underlätta för de äldre och övriga riskgrupper i Sölvesborg har kommunen nu börjat leverera matkassar hem till medborgarna. Genom att slå några samtal under morgonen kan matkassarna levereras redan under eftermiddagen, och på bara två dagar har över 300 personer hört av sig.

– Vi har kapacitet för att ta hand om 500-1000 personer per vecka. Och skulle behovet bli större så löser vi det, säger Fredrik Belfrage, projektledare på Sölvesborgs kommun.

Corona i Blekinge

Fyra butiker har anslutit sig till projektet – Matöppet, Coop, Extra och Ica. Butikerna tar emot beställningar och packar ner varorna, och sedan levererar de kommunanställda maten till dörren.

Se mer – och följ med på en leveransrunda – i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet