Foto: Jessica Gow / TT

Flera publika evenemang i Blekinge ställs in efter virusutbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Nationaldagsfirande och midsommarfirande i Brunnsparken, Sillarodden i Ronneby och allsångskvällar i Wämöparken. Det är några av de sommarevenemang som nu har ställts in i Blekinge till följd av coronavirusutbrottet.

Sommarens planerade aktiviteter i Wämöparken i Karlskrona ställs nu in, meddelade kommunen i ett pressmeddelande. Det innebär att midsommarfirande, sommarteater, konserter, allsångskvällar och naturmåndager skjuts upp till nästa år.

– Det är såklart otroligt tråkigt att vi nu tvingas ställa in flera efterlängtade arrangemang i Wämöparken. Men situationen som vi nu befinner oss i hade ingen av oss kunnat förutspå, och som kommun har vi såklart ett särskilt ansvar att göra vad vi kan för att förhindra att fler personer smittas och insjuknar i covid-19., säger Elina Gustafsson, kultur- och fritidsförvaltningens ordförande i ett pressmeddelande.

Firande i Brunnsparken uteblir

I Ronneby ställs nationaldagsfirandet och midsommarfirandet i Brunnsparken i Ronneby in. Även Sillarodden uteblir i år. Det beslutet tog kommunen under måndagen. Även Ronneby Stadsfest ställs in i år, meddelar arrangören under måndagseftermiddagen.

– Vi har fått förfrågan från Ronneby Kommun om att flytta evenemanget till augusti, men vi väljer alltså att blåsa av årets event helt, säger arrangören Marcus Schönbeck, i ett pressmeddelande.

Besked om Tosia bonnadan och familjefesten tas i mitten av maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet