Mannen ska ha blivit anfallen i ett trapphus i Ronneby. Med den här kniven har de hotat med att hugga honom. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Sparkade och hotade med kniv – rånare i Ronneby åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas för rån och grovt olaga hot efter att de ska ha rånat en man på mobil, bankkort och kontanter. De ska ha hotat med kniv och slagit och sparkat mannen flera gånger.

Det var i december som de två männen, som är i 20-årsåldern, ska ha gett sig på mannen i en trappuppgång i centrala Ronneby.

Enligt åtalet ska mannen blivit slagen flera gånger i huvudet och blivit sparkad på kroppen. En av männen ska ha hotat med att hugga mannen med en kniv. Med sig från platsen fick de mobiltelefon och en plånbok innehållande bankkort och kontanter.

Enligt förundersökningen har männen genomfört kortköp med mannens bankkort i en butik i Ronneby. En av männen har också setts vid en bankomat i försök att få ut pengar från kortet.

Nu åtalas de två männen vid Blekinge tingsrätt för rån, grovt olaga hot, försök till bedrägeri samt ringa narkotikabrott. Båda förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.