Foto: SVT/TT

Kvalfest för Kallinge – då får spelarna betala

Uppdaterad
Publicerad

KRIF Hockeys kval mot Hockeyallsvenskan fortsätter på torsdag borta mot Boden – en resa på sammanlagt 300 mil. Nu går spelarna in och betalar delar av flygresan själva.

I morgon bitti flyger Krif till Norrbotten för att möta Boden i PlayOff 2 i jakten på en plats i hockeyns näst högsta division. Kvaläventyret för laget innebär en både lång och dyr resa för ett division 1-lag med begränsad ekonomi. Och därför går spelarna in och betalar en del av flygresan själva.

– Spelarna lägger 500 kronor vardera för sina biljetter, säger klubbens ordförande Björn Birgersson.

Prislappen för resan är 100.000 kronor, spelarbidragen motsvarar 15.000 kronor.

– Så alla pengar vi kan spara är välkommet, säger Björn Birgersson.

Kvalet avgörs i bäst av tre matcher och efter bortamatchenen i Boden väntar en eller två hemmamatcher för Kallingelaget beroende på hur det går i Boden.

– Vi hoppas vi tar oss vidare till PlayOff 3, så får vi se hur det går därifrån, säger Björn Birgersson.

I början av veckan var också tanken att supporterföreningen skulle köra upp hockeyspelarnas utrustning för att slippa betala för extrabagage, men det behövs inte längre då det visat sig att det inte kommer bli någon extrakostnad att ta med bagaget på flygplanet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.