• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT

Sprängning gick fel – stenar flög in i sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Något gick fel vid en sprängning vid Blekingesjukhuset i Karlskrona – stenar flög då in genom en ruta till ett akutrum på infektionsavdelningen.

Det pågår just nu sprängningsarbete vid Blekingesjukhuset i samband med en ombyggnation. Och det var alltså vid det arbetet som något ska ha gått fel.

Det hela skedde under tisdagen, då flera stora stenar flög in genom två rutor på sjukhuset. Det här skriver Blekinge Läns Tidning.

Rutorna som krossades tillhörde ett av akutrummen på infektionsavdelningen i byggnad 28. Som tur var ska ingen person ha befunnit sig i rummet vid tillfället.

All sprängning stoppades efter händelsen och en utredning kommer nu att göras för att ta reda på vad som hände.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.