Stålmannendrog upptäckt hos 15-åringar

Publicerad

Den så kallade Supermandrogen, som har orsakat dödsfall i Stockholm, har upptäckts även i Blekinge.

Polisen har beslagtagit ecstasytabletter hos 15-åringar och hos missbrukare. Polisen varnar nu för att tabletterna kan se helt ofarliga ut.

– Ja de är ju olika färger på de här tabletterna. De kan ju vara blå eller gröna och kan ha ett S som logo. Det förekommer även en mängd olika logotyper på de här tabletterna. Allt för att det ska se lockande ut, säger Claes Persbring, till P4 Blekinge.

För bara ett par dagar sedan avled två unga män i Stockholm efter att de tagit liknande ecstasytabletter med ett S på. Och ytterligare två dödsfall utreds nu. Tabletterna liknar ecstasy men innehåller även andra ämnen som gör att man får hallucinationer, blir medvetslös och krampar.

– Det som kanske är farligast är att kroppstemperaturen kan stiga på ett hastigt och allvarligt sätt. Det påverkar organen negativt så att man helt enkelt slås ut, säger Claes Persbring till radion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer