Campingvärden Stefan Nilsson hoppas på en bra midsommar. Foto: Sigrid Hallqvist/SVT

Campingvärden vill ge gästerna ett midsommarfirande – trotsar pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Campingvärden Stefan Nilsson har inte gett upp hoppet om ett midsommarfirande. Både förra och detta året har en midsommarstång rests och musik spelats på Järnaviks camping.

– Vi kommer att följa restriktionerna, sen är det upp till var och en att hålla avstånd, säger han.

I år har de flesta arrangörer valt att ställa in det traditionella midsommarfirandet, på grund av covid-19. Det gemensamma svaret från alla de arrangörer som SVT Nyheter varit i kontakt med har varit att det är svårt att göra det på ett smittsäkert sätt.

Campingvärden Stefan Nilsson tycker dock att det är viktigare än någonsin med midsommarfirande.

Corona i Blekinge

– Jag gör det här för de som tycker att det är trevligt att få ha musik på midsommarafton, de ska få uppleva det även nu när det är pandemi, säger han.

Fick positiv kritik

Förra året fick Stefan Nilsson och hans kollegor positiv kritik för att de valt att styra ihop ett firande och enligt honom själv kunde det genomföras på ett smittsäkert sätt.

– Det är upp till var och en att gå ner till midsommarstången. I fjol hade jag en idé om att man har en bit rep emellan sig som man dansade runt.

Hör Stefan Nilsson berätta mer om sina idéer om ett smittsäkert midsommarfirande i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet