Många kommuninvånare samlades på torget för att delta i manifestationen för att kommunalrådet ska sitta kvar. Foto: Privat

Stödmanifestation för kommunalrådet i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

I kväll hölls en manifestation efter S-krisen i Olofström. Både partimedlemmar och kommuninvånare samlades för att visa sitt stöd för den socialdemokratiska kommunalrådet Sara Rudolfsson.

Omkring hundra kommuninvånare samlades i kväll vid nya torget i Olofström för att delta i vad de kallar en stödmanifestation för Sara Rudolfsson efter den senaste tidens turbulens i partiet.

– Vi måste gå ut och visa vårt stöd och visa att vi vill ha henne kvar, säger Louise Winberg som är den som varit initiativtagare till manifestationen.

S-bråket i Olofström

Interna konflikter ligger bakom

Det var i förra veckan som kommunalrådet i Olofström, Sara Rudolfsson, meddelade att hon beslutat att lämna sitt uppdrag.

Bakgrunden är interna konflikter och nu reser sig både partimedlemmar och kommuninvånare upp för att visa sitt stöd för Rudolfsson efter krisen.

Det var via den nystartade gruppen ”Alla vi som vill ha Sara Rudolfsson kvar som kommunalråd” som det i sociala medier började diskuteras att anordna en manifestation.

Louise Winberg betonar att manifestationen är opolitisk och att vem som helst varit välkommen att delta. Hon själv är däremot aktiv inom partiet.

– Många tycker att det är Sara som ska vara kvar och att Björkman ska gå. Man blir arg, ledsen och besviken över det som har hänt. Nu vill vi visa att vi vill ha kvar Sara och att hon ger så mycket till oss.

Uppskattningsvis kom hundra personer för att delta i manifestationen, som sedan tågade från torget upp till kommunhuset.

– Vi har bestämt oss för att träffas nästa onsdag också, säger Louise Winberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet