En jordbruksbyggnad totalförstörd i en brand på en ladugård i Mörrum inatt. Foto: Bengt Hællquist

Kraftig brand i ladugård – kalvar brann inne

Uppdaterad
Publicerad

Både kalvar och får har brunnit inne i en stor ladugårdsbrand i Mörrum. Flera styrkor har på torsdagsmorgonen varit plats för att bekämpa att branden inte skulle sprida sig.

Branden upptäcktes vid 02.30-tiden inatt och två jordbruksbyggnader var då övertända. Flera djur var inne i byggnaderna och ägarna ska ha fått ut en del av dem innan räddningstjänsten kom till platsen – men inte alla.

– Det ska vara fem-sex kalvar och en del får som omkommit men just nu ska det inte finnas kvar fler djur där inne, säger Johan Nilsson, räddningstjänsten västra Blekinge.

Den ena jordbruksbyggnaden är totalförstörd. Räddningstjänsten jobbade under morgonen för att begränsa branden vid den andra byggnaden och se till att branden inte skulle sprida sig till en maskinhall.

Både kalvar och får har brunnit inne i den stora ladugårdsbranden. Foto: Bengt Hællquist

I nuläget finns inte uppgifter på några personskador och hur branden startade är oklart.

Flera Karlshamnsbor har ringt till SOS på morgonen efter att ha känt röklukt.

– Vinden ligger på mot Karlshamn vilket gör att det är röklukt. Det är bra att man ringer SOS om man misstänker en brand men i det hrä fallet kan man tänka på att det kan vara så att röklukten kommer från branden i Mörrum, säger Johan Nilsson.

Vid klockan sju på morgonen var branden släckt och räddningstjänsten arbetar nu med eftersläckningsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.