Foto: TT

Stor ökning av stölder inom vården

Publicerad

Allt fler rapporter om misstänkta missförhållanden skrivs inom omsorgen i Karlshamn. Främst handlar det om stölder, där brukare blivit av med både pengar och mediciner.

När omsorgsnämnden i Karlshamn nu har sammanställt de rapporter som gjorts enligt lex Sarah, upptäckte man att det skett en rejäl ökning. Det handlar främst om stölder inom hemtjänst och särskilt boende som har ökat. Det här skriver Sydöstran.

Rapporterna har ökat från sju stycken 2017 till 30 stycken 2018. Till största delen handlar det om stölder, där pengar och mediciner försvunnit från brukare.

– Vi måste följa detta. Ser vi att trenden ökar måste vi titta på vad det finns för andra åtgärder. Det här ställer till så mycket, säger omsorgsnämndens ordförande Leif Håkansson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlshamn

Mer i ämnet