Foto: SVT/Henrik Friberg

Vattnet tillbaka efter stor läcka i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En vattenläcka inträffade under söndagen i Ronneby. Boende i områdena Hjorthöjden och Espedalen var under morgonen helt utan vatten.

Larmcentralen tog under den tidiga söndagsmorgonen emot ett 40-tal samtal om läckan som gjorde att boende på Hjorthöjden och Espedalen befann sig helt utan vatten.

Oklar orsak

Enligt larmcentralen ska vatten ha läckt ut vid Lindblomsvägen som sedan runnit ner mot Espedalsskolan. Vattnet stängdes därför av helt under tiden som läckan åtgärdades. Vid lunchtid på söndagen var problemet löst och de boende har fått vattnet tillbaka.

Det är oklart vad som orsakat läckan men området där vatten har läckt ut har stängts av och läckan kommer att lagas under måndagen.

– Det viktigaste är att de boende kunde få vattnet tillbaka relativt fort och det ha de fått nu, säger Conny Miketinac, driftchef vatten och avlopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.