Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det var spridningsrisk på alla håll, säger Peter Wilhelmsson, styrkeledare räddningstjänsten Östra Blekinge. Foto: SVT/Lasse HoffmanVisa alla (3)
Visa alla (3)

Storbrand i Djupadal

Uppdaterad
Publicerad

Ett skogsområde i Djupadal mellan Kallinge och Ronneby på 100x100 meter brann för fullt under torsdagskvällen. Räddningstjänsten var på plats med flera styrkor och var kvar under hela natten. Vid 06.15 på fredagsmorognen bekräftar räddningstjänsten att branden är under kontroll.

På plats bekämpade räddningstjänsten branden för fullt under torsdagskvällen. Det beskrevs som att det var fullt av gnistregn och hets. Branden har börjat i två flisvirkeshögar på 25x25 meter och under natten har räddningstjänsten kämpat med att förhindra att branden sprider sig till resten av skogen. Det är väldigt torrt i marken.

– Vi kommer att vara på plats under hela natten. Jag kan inte säga att vi har den under kontroll,  sa Henrik Andersson, räddningsledare vid räddningstjänsten Östra Blekinge under torsdagskvällen.

Branden är under kontroll

Under fredagsmorgonen vid 06:15-tiden bekräftar räddningstjänsten Östra Blekinge att branden är under kontroll.

– Vi har fortfarande personal på plats för att hålla koll på branden. Vi kommer under dagen att lämna över hanteringen av ärendet till markägaren, det vill säga kommunen, säger Henrik Andersson.

Dagen efter branden i skogsområdet i Djupadal. Foto: SVT/Lucas Sjögren

Hör mer av räddningstjänsten på plats i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer