När grindarna till loppisen öppnade rusade besökarna in för att hinna buda på det som de ville ha. Foto: SVT/Stina Sandström

Storloppis fyller 40 år – här rusar besökarna in för att fynda

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals loppisälskande besökare rusade på söndagen in när grindarna öppnades till loppmarknaden på Gnistan i Ronneby kommun. Det är en av Sydöstra Sveriges största loppisar som i år fyller 40 år.

Föreningen Listerby IK håller i loppisen och första gången den anordnades var 1979 för att samla in pengar till A-lagets resa till Italien. Nu, 40 år senare, är den en av Sydöstra Sveriges största loppis som lockar flera tusen personer från olika delar av landet.

– Vi räknar med över 3000 personer som besöker loppmarknaden även i år. Folk har stått här och köat ända sedan imorse, säger Jörgen Carlsson, ordförande Listerby IK

Upplägget på loppisen är  att det inte är någon försäljning den första halvtimmen utan då får besökarna gå runt och spana in det som de vill köpa. Sedan börjar försäljningen och det är inga fasta priser utan bara budgivning som gäller.

Anne-Marie Carlsson är en av besökarna som har varit på loppisen varje år sedan det funnits.

– Jag har bland annat fyndat en riktigt gammal handskuren lie och flytvästar till mina barnbarn. Fantastiskt bra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.