Foto: Åke Björkhem

Stort intresse för traktorträff i Kärrabol

Publicerad

Lördagens traktorträff i Kärrabol utanför Olofström lockade hela 88 traktorer.

För nionde året i rad hölls en traktorträff på Åke Björkhems gård i Kärrabol och enligt honom handlar det mycket om nostalgi. 

–  Jag är född på den här gården och den första traktorn kom hit 1954 då jag var 4 år gammal. Det handlar om att gamla gubbar ska får nostalgin tillbaka, säger Åke Björkhem som är arrangör för traktorträffen.

Olofström
Åke Björkhem.

Intresset växer

Första året traktorträffen hölls så visades 16 traktorer upp, så intresset har hela tiden växt.

– Ursprungligen hette det Grålleträffen, men sedan fick de byta namn till traktorträffen eftersom det var många med andra fabrikat som ville komma hit. 

Det blir åtminstone en till traktorträff nästa år i Kärrbol och sedan hoppas Åke att det ska finnas någon annan som vill ta över. 

– Jag har sagt att jag ska hålla på i 10 år, så det blir i alla fall en gång till. Jag hoppas att någon annan vill ta över sedan, för intresset är ju stort. Folk tycker att det här är jättekul. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet