Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therese Magnusson var en av många som sökte nya utbildningar på mässan i Karlskrona. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Therese letar karriärbyte på utbildningsmässa: ”Bra möjlighet”

Publicerad

Är du sugen på att göra något nytt? Det var många som passade på att besöka Vuxenutbildningens utbildningsmässa i Karlskrona under fredagen. Therese Magnusson var en av dem som ville få information om de olika utbildningarna.

– Jag har tidigare jobbat som kock och inom försäljning, men har tänkt att jag vill gå mer åt hantverkshållet, säger hon.

Vuxenutbildningen erbjuder flera olika alternativ för dem som vill komplettera sina studier, genom att exempelvis gå en yrkesutbildning eller studera vidare.

På utbildningsmässan kunde de besökande få nyttig information om de olika utbildningar som finns, exempelvis solcellsmontör – något som lockar allt fler i dessa tider.

– Den är bara 17 veckor. Det är många här som inte vet vad yrkena innebär. De får träffa oss som kan berätta vad de kan förvänta sig, säger Peter Wallin, yrkeslärare på Vuxenutbildningen.

Hör mer av tankarna på mässan i klippet

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.