• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Milo Tiderman, 9 år, och Isac Tiderman, 12 år, var två av de glada besökare som under helgen åkte i Rödebybacken. Foto: SVT

Bröderna Tiderman om årets Rödebybacke: ”Känns pistad och bra”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års väntan öppnade Rödebybacken för allmänheten i helgen. Intresset var stort och det var många som tog sina skidor eller sin snowboard dit för att testa backen.

Under en vecka jobbade ett tiotal personer dygnet runt för att göra Rödebybacken åkbar till helgen. Arbetet var inte förgävas för på lördagen öppnade backen och det strömmade då dit folk.

Även på söndagen var det flera som tagit sig till Rödeby för att åka skidor eller snowboard. En av dem var nioårige Milo Tiderman som premiäråkte sin snowboard i backen.

– Den kändes bra, precis som det ska göra.  Det går snabbt och är brant, säger Milo Tiderman.

Milo Tiderman, 9 år, och Isac Tiderman, 12 år, var två av de glada besökare som under helgen åkte i Rödebybacken. Foto: SVT

Hans tolvårige bror Isac Tiderman har också tagit sig till backen.

– Det känns bra att kunna åka här igen för det gick ju inte förra året. Men den känns pistad och bra, säger Isac Tiderman.

Förhoppningen är att backen ska kunna vara öppen under sportlovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.