Det kommunala bostadsbolaget Ronnebyhus. Foto: Ronneby kommun

Stort tryck på lediga lägenheter i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Av det kommunala bostadsbolaget Ronnebyhus 1 700 lägenheter finns bara två lediga just nu.

Allra hårdast konkurrens är det om lediga lägenheter i centrum, rapporterar BLT.

Att det finns så få lediga lägenheter tillgängliga är problematiskt för hyresgästerna. Peter Persson, VD på Ronnebyhus förklarar att hyresgästerna inte har möjlighet till flytt.

– Ur affärssynpunkt är ju det här jättebra men vi behöver ha omflyttningsmöjligheter för interna flyttar också, säger Peter Persson till tidningen.

Hårt tryck på lediga lägenheter

Trots att flera lägenheter sägs upp varje månad, mer exakt runt 25 lägenheter, kommer intresseanmälningarna snabbt.

– Låt säga att vi får en tvåa eller trea ledig i stadskärnan. Då kan det vara mellan 80 och 100 som ”trycker på knappen” och visar intresse.

Ronnebyhus har runt 60 procent av bomarknaden. För att få en lägenhet i centrum kan man få vänta upp till ett och ett halvt år. Det är poängen man har som räknas när man söker.

”Vi bygger 84 lägenheter”

För bara ett antal år sedan var läget helt annorlunda. Då hade bolaget runt 100 lediga lägenheter. I nuläget byggs lägenheter för att förbättra läget.

– Vi bygger 84 lägenheter där med inflyttning i september-oktober 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.