Foto: TT

Stulna båtmotorer hittades av polsk gränspolis

Uppdaterad
Publicerad

Ett internationellt kriminellt nätverk, som stulit båtmotorer i bland annat Karlskrona, har fångats av polsk gränspolis. Polisen hittade då stulna båtmotorer till ett värde av 10 miljoner.

Det var i höstas som polsk gränspolis sökte igenom en bil som tagit sig med färjan från Ystad till nordvästra Polen. Samma dag hade fem båtmotorer stulits i Karlskrona och dom hittades vid insatsen.

Polisen hittade ytterligare 25 båtmotorer i en lastbil varav alla kommer från olika delar av Sverige och Norge.

Tomas Pärlklo, polisinspektör vid underrättelseenheten i Blekinge, säger att det handlar det om ett internationellt kriminellt nätverk som är verksamma i hela Europa. Ärendet ligger nu hos polsk polis men får stöd av den svenska polisen och Europol.

SVT Nyheter berättade i somras att stölder av båtmotorer i polisregion Syd då hade ökat med 96 procent sedan samma period förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.