Foto: SVT

Tre veckor efter maktskiftet – så ska samstyret regera

Uppdaterad
Publicerad

Samstyret övertog makten i Sölvesborg vid årsskiftet och med Sverigedemokraternas Louise Erixon i spetsen förhandlar de nu om den politik de vill genomföra de kommande fyra åren. Oppositionen anser däremot att det finns reformer som riskerar att leda in på fel väg.

Det nya samstyret i Sölvesborg styr i majoritet och består av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Listerpartiet. Nu förhandlar de om ett gemensamt politiskt program.

– Arbetet pågår med att forma någon form av avsiktsförklaring där det ska framgå vad vi vill uppnå, säger Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixon (SD).

Sölvesborg

Oppositionen anser att samstyrets reformer riskerar att leda Sölvesborg in på fel väg.

Johanna Beijer (S), oppositionsråd i Sölvesborg. Foto: SVT

– Sölvesborgarna ska vara medvetna om att vi tycker det är viktigt att belysa de frågorna som vi inte tycker går åt rätt håll, säger Johanna Beijer (S), oppositionsråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet