Supergrupp ger två föreställningar

Uppdaterad
Publicerad

KARLSKRONA | Stilla Nätters Kapell så kallar sig några av Karlskronas vackraste sångröster. I mellandagarna gör den nya supergruppen två unika föreställningar i Amiralitetskyrkan.

Den 27 och 28 december ger Stilla Nätters Kapell vad som utlovas bli två avskalade och finstämde konserter med allt från Paul Simons ”Graceland” till Leonard Cohens ”Hallelujah”. För sång svarar Adam Grahn (Royal Republic), Rasmus Degerskär (Vapenbröder), Malin Thörnquist (Calaisa), Sofia Loell, Linus Norda samt Sara Jefta.

Samtliga ackompanjeras av musikerna Anders Svensson, Johan Ådahl och kapellmästaren Oskar Appelqvist.

– Det blir i grunden ståbas, klaviatur och gitarr. Sara kommer att ta med sin fiol, Malin sin tvärflöjt och jag kommer nog inte att kunna låta bli att ta med mitt dragspel. Men det kommer att ges mycket utrymme för de fantastiska rösterna, säger Oskar Appelqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.