Ett besked kring årets festival kommer senast i mitten av april, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande. Foto: Claudio Bresciani/TT

Sweden Rocks besked: Försöker flytta fram festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Sweden Rock jobbar för att flytta fram festivalen på grund av coronautbrottet. Det skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

Under fredagskvällen kom beskedet att Sweden Rocks festivalledningen jobbar för att flytta fram festivalen till ett senare datum.

– Absolut senast i mitten av april kommer vi att gå ut med så mycket och så detaljerad information som vi kan om hur det blir med årets festival, varför och vad som händer framåt, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

Corona i Blekinge

”Ber om förståelse”

Ledningen följer utvecklingen av Covid-19-epidemin och de riktlinjer som finns för att kunna få klart för sig vad som är möjligt eller inte att genomföra.

– Eftersom det är så många inblandade, artister, crew, medarbetare, leverantörer, samarbetspartners, myndigheter med flera, och det finns så många olika frågeställningar att genomlysa, så ber vi om förståelse för att vi behöver lite mer tid, skriver festivalledningen i pressmeddelandet.

Festivalen är tänkt att pågå 3-6 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet