Swimrun startade på torget i Karlskrona vid lunchtid på lördagen. Några timmar senare hade alla lag gått i mål. Foto: SVT

Swimrun avgjordes i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen arrangerades Karlskrona swimrun för femte gången. Drygt 140 lag kom till start för att springa och simma i ett och samma lopp.

Det är idrottsföreningar i Karlskrona som arrangerar tävlingen som går ut på att deltagarna som gör den längsta distansen ska springa 12 kilometer och sen simma 1,8 km. Men löpning och simning blandas flera gånger om längs med sträckan.  Tävlingen genomförs i lag som består av två eller fyra personer och deltagarna ska korsa mållinjen tillsammans.

Tävlingen går i centrala Karlskrona.

– Tidigare år har det varit regn och åska men i år har det inte åskat så vi känner att allt var smidigare den här gången. Det var mycket publik som hejade på Stortorget och utmed banan trots regnet, säger Mathias Roos som är tävlingsledare.

Deltagarna i tävlingen är alltifrån proffs till amatörer.

– Det är en ganska bra blandning. Alltifrån de som tävlar mycket och är med på VM men även de som kanske provar på det här för första gången. Alla lag kom i mål, säger Mathias Roos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.