Foto: SVT

Synskadade lappar cyklar som är ivägen

Publicerad

Har du sett en gul lapp eller ett sadelskydd på din cykel idag? Det betyder det att den har stått ivägen för en synskadad.

Det är kampanjen ”En gata för alla” som drivs av SRF, Sveriges synskadade riksförbund,  som handlar om att människor med synskada har upplevt att cyklar, skyltar med mera som ett hinder i sin vardag. Kampanjen har gjorts i flera olika kommuner och idag besökte man Karlskrona.

– Är du gravt synskadad och gå rmed käpp så kan det inte stå saker överallt som inte stod där dagen innan. Som synskadad lär du dig vissa rutter, säger Jan-Åke Hansson, verksamhetsutvecklare och ombudsman på SRF i Karlskrona.

Idag gick medlemmar ur föreningen runt på stadens gator och satte lappar och sadelskydd på de cyklar som stod i vägen med texten ”Ställ cykeln i stället i stället”

– Det är en påminnelse från oss, som vi hoppas är lite rolig, så de inte blir arga, säger Jan-Åke Hansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.