Ett Öresundståg körde in i ett traktorsläp utanför Sölvesborg. Foto: Peo Möller

Tåg körde på traktorsläp utanför Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg har kolliderat med ett traktorsläp utanför Sölvesborg. En person, lokföraren, fördes med ambulans till sjukhus.

Det var strax efter klockan 16 som larmet kom om att en olycka inträffat utanför Sölvesborg vid Gammalstorpsvägen. Där krockade ett tåg med ett traktorsläp.

– Traktorsläpet är helt demolerat och tåget är skadat. Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats för att gå igenom tåget och undersöka om någon skadats i olyckan, sa polisens presstalesperson Evelina Olsson efter olyckan.

Fördes till akuten

55 personer befann sig på tåget. En person, lokföraren, skadades och fördes med ambulans till akuten på sjukhuset i Karlskrona.

– Ambulanspersonalen på plats säger att lokföraren skadades lindrigt och har haft änglavakt. Det är rejäla skador på tåget, säger Evelina Olsson.

Vid 20-tiden på måndagskvällen kommenterade Region Blekinge mannens skadeläge och bekräftade att hans skador är lindriga.

Passagerarna evakuerades

Passagerarna evakuerades under eftermiddagen från tåget och hämtades med bussar.

– När det är möjligt ska lokföraren förhöras samt vittnen på plats och traktorföraren. Det ska bringa klarhet i vad som har inträffat, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Finns det misstankar om brott i samband med olyckan?

– Det för tidigt att säga, det får utredningen visa, säger Katarina Rusin.

Stopp i tågtrafiken

Under måndagseftermiddagen och kvällen är det stopp i tågtrafiken med ersättningsbussar på sträckan mellan Sölvesborg och Karlshamn. Öresundstågen vänder i Sölvesborg och Karlshamn. Pågatågen vänder i Bromölla.

Strax efter klockan 20.30 var Trafikverkets prognos att tågtrafiken kan komma igång igen runt klockan 23.

Men enligt Blekingetrafiken kan det dröja tills tisdagsmorgonen innan tågtrafiken kan komma igång igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.