Foto: SVT

Tankar om coronapandemin har blivit utställning

Publicerad

I våras började biblioteken i Karlskrona tillsammans med Blekinge museum samla in berättelser från Blekingeborna om hur de upplever coronapandemin. Nu ställs resultatet ut på stadsbiblioteket i Karlskrona.

– Vi vill spegla ett pågående skeende men också hur det påverkar den enskilde människans vardag, säger Joel Petersson, samordnare på biblioteken i Karlskrona.

Både barn och vuxna har fått skicka in sina berättelser i text. Ett urval av allt material som kommit in har sedan hängts upp i skyltfönstret på stadsbiblioteket. Och berättelserna skiljer sig åt.

– Det är både högt och lågt. Från det mörkaste med att folk tycker att världen nästan håller på att gå under till väldigt mycket optimism, säger Joel Petersson.

Bilder på Tegnell

Även skolor har fått vara med och bidra. De allra yngsta deltagarna har skickat in sina bidrag i form av bilder. 

– Där kan man bland annat se teckningar på Tegnell som står i tv-rutan och pratar om corona men också hälsningar till släktingar som man kanske inte kan träffa, säger Joel Petersson.

Utställningen visas under hela oktober månad på stadsbiblioteket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.